deelnemer 180

Gebruikersnaam: djukevdmaat@hotmail.com
Boerderij Nieuw Slagmaat
Marsdijk 5
3981HE Bunnik
Utrecht
5.1568288 - 52.0545513

In 2013 ligt de rand wederom tussen mais en tarwe. Net als in 2011 ligt de rand nu ook weer zo gesitueerd dat hij zichtbaar is vanaf de weg en een naastliggend fietspad. Mensen zijn ontzettend enthousiast. De schoolklassen zien een bezoek aan de randen als een uitje op zich en nog interessanter als blijkt dat ze niet alleen mooi zijn maar ook nog een functie hebben. De jaarlijkse open dag was dit jaar op 28 september. Ook nu weer mochten mensen van dichtbij een kijkje nemen in de bloemen. Mede daardoor en ook vanwege de nominatie van Djuke van der Maat als top 5 agrarisch ondernemer van Nederland, is er veel publiciteit geweest rondom de FAB.

2012:

Ook in 2012 ligt de FAB-rand om mais en tarwe. En wederom krijgen we veel positieve reacties. Mensen hebben uit eigen initiatief foto's van de rand naar de krant gestuurd. Ook dit jaar weer vele schoolklassen op bezoek gehad waarbij de FAB-randen aan bod zijn gekomen.

De open dag is dit jaar op 22 september. Dan kunnen mensen ook daadwerkelijk de rand in, omdat de tarwe inmiddels al geoogst is, maar we de rand nog even hebben laten staan.

2011:

Onze FAB-randen liggen om percelen mais en tarwe. Ze liggen langs de Marsdijk (bij Fort Vechten) en langs het fietspad naar bos Nieuw Wulven. Erg druk bezocht dus, en gefotografeerd. We zijn er zelfs mee als weerfoto op het weerbericht terecht gekomen (rtv-utrecht en rtl4).

Daarnaast zijn er 22 schoolklassen (basisschool) bij ons op het bedrijf geweest om naar de FAB-randen te kijken.

Op 17 september organiseerden wij een open dag. Vele geinteresseerden hebben die dag een kijkje genomen bij de FAB-rand. Zij vonden het erg nuttig om te horen over de werking van de rand en het project. Samen hebben we bloemen herkend en nuttige insecten gezocht.  In totaal zijn er deze dag 1300 bezoekers geweest.

Ook in de sociale media is onze FAB-rand ruimschoots aan bod geweest. Er is heel wat over ons getwitterd.

Daarnaast zijn er in de plaatselijke kranten leuke artikelen over onze FAB-rand. Men stuurde spontaan foto's over de rand in, waarna wij een mooie aanleiding hadden om artikelen te mogen plaatsen over de werking van een FAB-rand.Foto's 2013:
Foto's 2012:


Foto's 2011:


Op de kaart: