deelnemer-609

Gebruikersnaam: deelnemer-609
H.M. Rijk
Broeder en zuster polderweg 1
4417RT Wolphaartsdijk
Zeeland
3.8218161 - 51.5299685

Biodiversiteit verdient meer aandacht, interview met Jeanet Rijk-Vermue:

http://www.zlto.nl/ervaring/44/-Biodiversiteit-verdient-meer-aandacht

 

Aug 2012. Door het late en natte voorjaar zijn de randen nu pas in volle bloei. Wel zijn alle soorten uit het zaadmengsel opgekomen. de randen zitten vol insecten. Bijen, Motten, Hommels, Zweefvliegen en dagvlinders. Vooral de grote aantallen Kleine vos is opvallend.

Gewone soorten als Koolwitje, Dagpauwoog en Oranje zandoogje fladeren ook is de rand.

Zweefvliegen en bijen zijn er in vele soorten en maten. De namen van deze soorten is ons niet bekend.

Sept 2012. Visueel is de rand nu op zijn mooist. De Zomergerst naast de rand is in aug geoogst. Toch laten we deze rand nog een tijdje liggen. Onze 2e rand ligt langs suikerbieten.  

De laatste tijd deel ik ruimhartig boeketten uit geplukt uit de rand. Gelijk vertel ik de ontvanger van het boeket over wat Bloeiend bedrijf is.

Ook heb ik het A4 tje de bloemennamen op een bord in de rand geplaatst. Zo kunnen passanten zelf de namen opzoeken en mogelijk het woord Bloeiend bedrijf onthouden zodat ze het thuis kunnen opzoeken wat dat is.

 

2013 De rand half april met cultivator open getrokken. Daarna rotoreggen en inzaaien. Juni: Door het natte voorjaar goed opkomst. Wel traag door de kou. De randen zijn in jun volledig vol ontwikkeld. Juli /aug: Op warme dagen zijn er veel insecten waar te nemen. Zweefvliegen, motten, hommels, bijen, dagvlinders. 2014 De twee eenjarige randen zijn weer normaal ontwikkeld. Wel is de bloei van de bloemen later dan het moment dat de plaaginsecten aanwezig zijn. Op dit moment, eind sept. staat er nog een rand die druk bezocht wordt door zangvogel die waarschijnlijk de zaden komen eten.

Foto's 2013:
Foto's 2012:


Op de kaart: